Топ 5 на любими игри

Въпреки че астрономическия календар показва, че навън трябва да е лято, то реалността е малко по-различна. Дъжд всеки ден, а когато не вали жегата е достатъчна, че да ни накара да искаме да си стоим на студено в офиса. А какво може да се прави в един офис? Да се бездейства. За това се отдадохме на спомени по отминали времена, а резултатът е настоящата класация.
1. Ultima-Online
Играта на лорд Бритиш излезе през 1997 и все още нейната механика и геймплей си остават уникални. Графиката може и да е ужасна, територията малка според днешните стандарти, но ако не беше тя, надали щяхме да видим този бум на MMORPG-та през последните няколко години.
2.Diablo
Diablo серията си остава еталон за качествено забавление. Не са малко заглавията, които се опитаха да експлоатират hack'n'slash жанра след успеха на Blizzard, но нищо не успя да разклати трона на серията. В момента единственото, което ни остава да правим е да се наслаждаваме на последните моменти в компанията на тримата братя(нали не сте ги забравили?), докато излезе третата част на поредицата.
3.The Elder Scrolls: Morrowind
Трета част на поредицата излезе през 2002 и бе нещо огромно. Целият свят, аудиото и огромната история бяха натъпкани в едно най-обикновено CD, а системните изисквания бяха скромни,за красотата която ни предложи заглавието. Отвореният свят предлагаше безцелно скитане из Vvardenfell, докато изпълняваме куестове на различни гилдии. Но книгите разпръснати из света си остават скрития диамант на играта.
4.Quake 3
Великата битка между Quake 3 и Unreal Tournament завинаги ще остане без изход, но за нас творението на id software заслужава повече. Стегнатия класически геймплей, динамиката и разнообразието на арените оставиха ясна следа в развитието на шутърите, която няма да избледнее скоро.
5. StarCraft:Broodwar
Дедовото си е дедово. Надали ще има друга игра, която изцяло да определи насоката на даден жанр. Това, което постигна заглавието на Blizzard надали ще бъде повторено, най-вероятно и втората част няма да мине успеха на предшественика си. Разнообразието, расите, новият геймплей,възможността играта да оценена както от новаци, така и от "стари кучета направиха StarCraft, това което е в момента - Легенда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар