Баща закла двете си деца и се самоуби


Баща закла с нож двете си деца в Червен бряг и се самоуби.
Едното дете - момиченце на година и 6 месеца, е починало на място.
Другото дете - момиченце на 2.5 г. е с опасност за живота. То е прието в болницата в Плевен в изключително тежко състояние.
Лекарите не дават големи надежди, че може да бъде спасено.
Сигналът е подаден от бащата на убиеца в 12:20 часа в в полицията в Червен бряг.
52-годишен мъж съобщил, че в стая на къщата си е открил тялото на внучката си. Момиченцето, което е на 1,5 г. е било прободено в корема и гърдите.До безжизненото телце била сестричката й- момиченцето на две години и половина, с прободна рана в корема.
В постройка на двора възрастният човек открил и тялото на своя син - 27-годишния баща на двете деца.
Телата на бащата Върбан и детето са в Катедра „Съдебна медицина".
27-годишният баща има 13 криминалистически регистрациив полицията за кражби, унищожаване на чуждо имущество, кражба на коли. Осъждан е на пробация.
Семейството е от богатите ромски семейства в града. Според съседи насилие обаче в дома неведнъж е имало. От МВР потвърдиха също, че неведнъж са били подавани сигнали от дядото Станчо Борисов за насилие и агресия от страна на неговия син. Полицията обаче е правила проверки и е писала предупреждения. Последното посещение на служители на реда в почернения вече дом е било на 12 януари.
Проверка е правена и от Социалните служби в града по сигнал за насилие над децата. Резултат обаче няма. По непотвърдена официално информация жената на Върбан го е напуснала и се е омъжила в Гърция.
Екип на полицията разследва мотивите за трагедията, която се е случила в квартал Пети.
Припомняме, преди точно една година -на 5-ти февруари 2009- баща също закла двете си деца, след което запали къщата на роднините на жена си. Касапинът от Осиково, както стана по-известен заради случая, получи присъда доживотен затвор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар